Sanur na Baliju – idealan za obiteljski odmor

Sunce i more – jednostavna je formula koja globalno mami turiste, a funkcionira i na indonezijskom otoku Baliju. Za početak smo odabrali gradić Sanur jer putujemo s malim djetetom pa partijanerska središta Balija definitivno nisu bila za nas.

A Sanur je bio baš ono što smo očekivali i ništa više od toga.

Lijepa plaža proteže se više od četiri kilometara uz ocean, a uz nju je napravljena pješačka staza koju prate turistički sadržaji. Sve što se nudi tipično je za takvu vrstu turizma svugdje u svijetu: restorani ujednačene ponude (stereotipi lokalne kuhinje uz dodatak pizza/pasta jela), bižuterija, suveniri, kojekakve turističke ture po otocima… Dakle, ništa što bi bilo imalo drukčije od bio kojeg mjesta na našem Jadranu, osim što su cijene upola niže.

Tople lagune

Što se tiče plaže, ovdje nema visokih valova koji privlače surfere. Za obiteljski odmor na cijeni su mjesta poput Sanura gdje se obala spušta lagano daleko u ocean, što razbija te ogromne, divlje valove i stvara tople lagune pa se može donekle plivati, a djeca se mogu igrati u plićaku. Nije sve to jako loše, ali je upitna čistoća vode u tim lagunama i, budimo iskreni – to nije naše more. Ako je kod nas zima, ovo bi moglo služiti kao zamjena. Međutim, hrvatska obala i Mediteran nisu bezveze na cijeni. Ocean je općenito druga klasa u odnosu na Mediteran.

Uglavnom, proveli smo tri lijepa i opuštena dana u Sanuru. Treći dan, reda radi, odlučili smo proći i po paralenoj glavnoj ulici koja je središte tog gradića. Međutim, osim divljeg prometa i nekoliko manjih hinduističkih hramova, stvarno tu nema ničega za vidjeti.

Sigurno i opušteno

Važno je znati da su u samom gradu pri ruci sadržaji poput ambulanti i ljekarni, dobro je znati u slučaju velike nužde da je u neposrednoj blizini i grad Denpasar veličine Zagreba sa svime što hitno može zatrebati. Dobro je i da je samo dvadesetak minuta vožnje do ogromnog aerodroma povezanog sa cijelim svijetom. Kriminala gotovo i nema, malarije nema…

Dakle, Sanur na Baliju je idealan za miran obiteljski odmor. I nama je bilo lijepo tri dana koliko smo tamo bili. A za malo više kulturnog sadržaja pronašli smo prijevoz za Ubud, kulturno središte cijelog otoka, našu sljedeću destinaciju.

Tags:
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *