Preko Kube do Meksika

25. srpnja 2012.

Stiglo ljeto, evo nas ponovo na putu! Prvo smo stigli na Kubu. Planirali smo ostaviti Kubu za kraj i odmah produžiti za Meksiko, ali Cubana Airlines ima izuzetno slabu dostpunost preko interneta pa smo neplanirano već u startu ostali nekoliko dana u Havani. Naravno, nismo spavali. Ove fotke prikazuju što smo zatekli tih prvih dana neobavezne šetnje gradom.

Kuba se isplati vidjeti iz dva razloga – prvi je glazba i ples, a drugi su ljudi. Kakve god nedaće pogodile neku zemlju, nemoguće je ubiti ljudski duh. Ovdje su se ljudi tako okrenuli jednostavnom životu prepunom dokolice, plesa i glazbe.

Taman kad smo se počeli privikavati na Kubu, uspjeli smo nabaviti karte i u zadnji tren uletjeti u avion za Meksiko. Nakon vrlo kratkog leta stigli smo u Cancun na Yucatanu i produžili odmah za Tulum. Ovaj gradić nalazi se kraj ruševina grada Maja. Stari Tulum je napušten 70-ak godina nakon dolaska Španjolaca.

Tulum je i turističko odredište koje također nudi klasiku – sunce i more. Tipičan tropski raj uz meksičke dodatke – tekilu, žestoku hranu, mariachi glazbu i sveprisutnu do zuba naoružanu policiju.

Tags: ,
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *